Velkommen inn.....

... til min blogg, som for det meste er om kort. Jeg er også veldig glad i å reise (spesielt Egypt) og å ta bilder, så det kan dukke opp noen scrappesider innimellom.
Blir veldig glad hvis du legger igjen spor etter deg...

onsdag 19. januar 2011

Reisebrev fra Egypt, januar 2011

ADVARSEL: masse bilder
Som de fleste sikkert vett nå, så elsker jeg Egypt og all historien som finnes i landet, det er helt vannvittig hvor mye flott det er å se.
I bursdagspresang fikk jeg da av min kjære en tur til Luxor, med et par dager der, tog ned til Aswan, og cruisebåt tilbake til Luxor, og så to dager der igjen før vi dro hjem.
For en tur!!!! og så mye vi fikk sett på den uka.
Traff på våre "kamerater" nede i turistbasaren, og kvelden før vi skulle til Aswan hørte vi plutselig:- Mr. Andrew, så var det jammen drosjesjåføren som var med oss til Kongenes Dal, og kjørte oss til flyplassen i fjor, og det første han spurte om var:-where is Emily???( Ho var hjemme denne gang) Gjett om det var koselig. Så vi satt å drakk litt te på tempelplassen og koste oss.
Har selvsagt noen bilder å vise frem.:

 Her er jeg i Isistempelet i Philae. 
Fantastisk flott, har hatt lyst å se dette lenge.
 Fra sjøsiden, denne pavilijongen heter "Trajan's Pavilion" og er bare ett syn. Dere skulle sett uthuggingen på søylene, WOW, sier jeg bare.
 Nå seiler vi fra Aswan....
....til Kom Ombo, hvor det er et tempel til. Til ære for gudene Sobek og  Haroeris.
Og som dere kan se på søylene, det er fremdeles farger igjen.
 Horus (Haroeris)vi kan fremdeles se rødfargen på krona fra "lower Egypt"
Når mørket senket seg, slo de på en masse lys. Flott hva????
 Vi fikk også tatt en tur innom Horustempelet, som er utrolig stort.
André foran Horusstatuen som er hugget ut i granitt.
 Her er jeg da (stum av beundring som vanlig) foran statuen
Detalj av statuen. Og bare så det er sagt, det eneste som kan hugge i granitt, er granitt, for det er så hardt. Tenk for en jobb, og så få til disse flotte detaljene. (Sarkofagen i den store pyramiden på Giza er også hugget ut av ett stort stykke granitt, vannvittig)
 Et av "bildene" inni et av rommene. Og mange av de er såååå godt bevart.
 Fronten, 1 pylon på Horustempelet. Det er gigantisk...
 Godt over solnedgangstid over Nilen, men sjekk de fargene...
 Våre to kamerater fra Turistbasaren. Hossen (til venstre) handler jeg sjal av, bl.a det jeg har på meg her (og det jeg har på meg foran Horusstatuen) og jeg skal love dere, det er ikke lett å velge, det er såååå mye flott. (hørt det før*lol*)
 Siste kvelden kjøpte vi mat til Rambo (hesten vår) som dro calesh'en, han var litt tynn, så når André stoppet for å kjøpe litt te, benyttet jeg og noen lokale barn sjansen til å gi den litt mat.
Her er André med Ekramy, drosjesjåføren vår, som er et herlig menneske. Det lyser godhet av han, og hva kan jeg si. Vi er veldig glade for å ha truffet han.
Så nå har vi sjåfør i Sharm El Sheik, Luxor, og jammen har vi truffet en i Aswan også, så nå er det bare å reise igjen....*lol* (til høsten???)
Håper dere hang med hele veien, har flere bilder *lol*
Klem fra Kaia (",)

5 kommentarer:

Eli Kristin sa...

Åååå så mange herlige bilder. Tyder på en flott og opplevelsesrik ferie til Egypt ja :D

Så flott kort i hvitt under her, virkelig dekorativt og fint.

Kose deg masse Kaia,
klem fra meg

nergele's puslerier sa...

Ja,Egypt er ett spennende land -jeg var der i 2003 og det var helt fantastisk å være ved pyramidene og ikke minst på beduin fest og nesten "plukke" stjerner fra himmelen..skjønner godt att du liker deg der nede jeg åsså alle de fargerike fiskene..åååå ja jeg vet hva du snakker om..

Gleder meg til å se dine reisebrev derfra..

Fra Hilde Johanne

Ellen sa...

Såå mange flotte opplevelser du delte med oss her da Kaia!! Kan bare tenke meg hvor mange flotte og imponerende inntrykk og opplevelser dere hadde på denne turen!:) Det er veldig intr. å dra på slike opplevelsesturer, og historie er veldig artig da..om man ikke gjør den "kjedelig" selv:).
Har stort sett resit verden rundt, men aldri vært i Egypt, så det står på ønskelisten:)
Ha en flottanes kveld snuppelure..nå er det ikke leeenge igjen til vi skal på Sketchy-treff..jiippi!!:))
Klem, Ellen

anette sa...

Åååå så masse fine bilder vennen :) ser ut så dokke har hatt ein fantastisk tur :) utrulig å se kor godt bevart alt e! stor klem fra lille søs <3

Sissel sa...

Her var det mange flotte bilder og fin historie, du er god på å formidle opplevelsene deres, nesten så jeg følte jeg var med et øyeblikk:)
Har aldri vært i Egypt,men det frister å reise ned å oppleve historien, så godt bevart alle ruinene er......
Har du lest bøkene om "Vismannen Taita", er gammel historie fra Egypt, delvis fantasi og historisk riktig med tanke på ruinene osv?
Klem Sissel