Velkommen inn.....

... til min blogg, som for det meste er om kort. Jeg er også veldig glad i å reise (spesielt Egypt) og å ta bilder, så det kan dukke opp noen scrappesider innimellom.
Blir veldig glad hvis du legger igjen spor etter deg...

lørdag 22. januar 2011

Reisebrev fra Egypt, januar 2011, del 2

Enda flere bilder......(har tatt noen hundre ja..)
Jeg sa jeg hadde flere bilder *lol*
Dette er utsikten fra hotellrommet vårt. Over palmen til venstre i bildet ligger tempelet til Hatchepsut, (ikke så veldig godt å se her, men det er der) i Deir El Bahri. Alle guidene kaller det bare for "Hot chicken soup" for det blir så utrolig varmt der.
Og selvfølgelig er det Nilen vi ser over...
Tror aldri jeg har vært så tidlig oppe på en ferie noen gang, over flere dager, men skal man ha noe med seg, så er det bare å stå på. Mellom kl.06-07.00 lenge før disen har lettet, kan man se en haug med luftballonger. de svever over Luxor og kongenes dal, sånn at du har muligheten til å se Luxor fra et "fugleperspektiv".
Det har jeg alltid hatt så lyst til, så kanskje neste gang.....tror ballongferden starter i 04-30-05.00 tiden, og det er "frykteleg tidleg"
Må bare vise et par bilder til fra Isistempelet i Philae. Litt av ett syn som møter deg når du kommer med båt.
Jeg må jo bare ærlig innrømme at jeg hadde klump i halsen og tårer i øyene når vi kjørte forbi det.
Hele dette tempelet er flyttet, for når de bygde Aswandammen, så steg vannet, og tempelet ble oversvømmet.
Vi kunne se pålene etter der det sto ute i vannet.
Her har jeg zoomet inn på en av søylene fra Trajan's pavilion, sjekk de lekre detaljene, og så godt bevart som de er....
Detalj fra inngangen (1.pylon). Ett godt eksempel på hvor dypt de har hugget inn i steinen for å få gudene godt synlig. Dette er falkeguden Horus igjen, og jeg skal love dere: denne er IKKE LITEN *lol*
Nå er vi kommet til Esna. Her er det sluser som vi må igjennom for å komme videre. Alt er nøye planlagt, og vi ligger i kø og venter på vår tur. Drosjesjåføren vi ble kjent med i Aswan sa at for 8-10 år siden var det ca 5 cruisebåter på Nilen, nå er det 400. Så her må alt være timet og tilrettelagt. Vi lå vel her i et par timer ca, og det var deilig å kjenne varmen fra sola. Det var at for kaldt å sitte på dekk mens båten gikk. Jeg skulle jo til Egypt, og der er det varmt. Jeg gikk i flip-flop, capribukse, singlett og en tynn jakke. Italienerne ombord gikk i joggesko, langbukse og dunjakker ??? Det var kaldt, men ikke så ille... Så for dere som vil rundt og oppleve Egypt når det ikke er så varmt. Januar er perfekt for det.
Da var vi inne i slusa. Dette er båten bak oss, vi har begynt å synke (11 meter sank vi før vi slapp ut) Båten bak der igjen venter på å få komme inn i slusa, så det er litt høydeforskjell, og enda er vi ikke halvvegs nede....
Siste dagen gikk vi ned til der som sphinx-alle'en slutter og rundt, sånn at vi kom på Nilen-siden av tempelet. Måtte nyte synet av det fra den siden også. I tillegg til å få med seg noe av der som skjer på Nilen. 
Dette er en ferjekai, disse båtene får deg over på vestbredden, og så er det bare å velge å vrake i gammel historie og vakre monumenter.
Fantastisk flott. Alltid en haug med felucca'er på Nilen. De vil seile deg over alt. Banana island, over til vestbredden osv.....
Det nye kameraet mitt har "Flyfotoinnstilling". 
Selvsagt måtte jeg teste ut den litt. Det er så flott når du tar av fra Sharm eller Hurghada, for det er så mange flotte korallrev og nydelig turkist hav. Og sanden som kontrast.....
Legger dere godviljen til så kan dere se begynnelsen av Suez kanalen til venstre, ca midt på bildet (for en gangs skyld så satt jeg på rett side i flyet, og fikk med meg noe av det kapteinen fortalte oss, vindusplassen fikk jeg til og med). Zoomer dere eller klikker på bildet, så vil dere se noen små hvite prikker i det blåe havet. Det er STORE tankskip som har vært eller skal igjennom kanalen.
Suez kanalen er VELDIG viktig for Egypts økonomi og gir inntekter på flere milliarder kroner i året.
Den er 161 km lang, og når den åpnet i 1869 reduserte den reisetiden fra Europa til Asia med 30 dager.
Har enda flere bilder, men det holder vel for denne gang. 
Godt gjort hvis dere har hengt med helt ned hit..
Ha en super lørdag alle sammen.
Klem fra Kaia (",)

4 kommentarer:

Marianne sa...

Så flotte blider, og så gøy å lese Kaia!!! Skjønner det er gått mange år siden jeg var i Egypt sist, for jeg har glemt så mye. Nå fikk jeg lyst til å ta frem mine egne bilder, og "reise tilbake".
Ha en flott lørdag...men jeg kan love deg at neste lørdag blir myyye flottere:)Ååå, som jeg gleder meg!
Masse klemmer fra Marianne:)

Trine sa...

Åh, så fantastisk!!! Jeg sitter å beundrer disse vakre bildene og merker at det blir uklart å se etterhvert..... Det er tårer! Jeg synes det er så utrolig vakkert, og så spesielt, å det gir en merkelig følelse inni meg et sted... Det er så storslått! Tror nok at en gang i livet mitt MÅ jeg prøve å oppleve noe av dette jeg også. Dette er kultur,historie og arkitektur av ypperste slag! Utrolig!

nergele's puslerier sa...

heisann

ja det ser ut som om du har kost deg skikkelig og jeg vet att det er fint der som jeg har sagt før,var du i pyramidene da?

gleder meg til resten av bilderacet..

Karin M. sa...

Ägypten ist eine Reise wert, uns hat es begeistert...schöne Fotos...
LG:Karin